WAT IS CROSSFIT?

CrossFit is constant gevarieerd, functioneel trainen op hoge intensiteit. CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. De workouts bestaan uit oefeningen die lijken op bewegingen uit het dagelijkse leven en verschillende sporten. Kortom, oefeningen waar je iets aan hebt! Deze oefeningen worden in een dagelijks training gecombineerd, genaamd de “WOD” ofwel “Workout Of the Day”. CrossFit is simpelweg het beste fitnessprogramma wat er bestaat om écht fit, slank en sterk te worden.

De dagelijkse WOD bij CrossFit Waddinxveen 0182 is geschikt voor iedereen. Jong of oud, ervaren of beginner. De WOD is te schalen naar ieder zijn niveau, zodat er toch intensief maar vooral veilig en verantwoord getraind kan worden. Oefeningen die tijdens een WOD gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld: squats, deadlifts, snatches, cleans, shoulder presses, coretraining, rennen, duwen, springen en nog veel meer. Iedere training is anders en constant gevarieerd, want routine is de vijand bij CrossFit! De WOD’s worden in kleine groepen uitgevoerd onder de begeleiding van ervaren CrossFit trainers.

De filosofie achter CrossFit is om je niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel, maar juist continu te werken aan de 10 algemene fysieke vaardigheden. Hierdoor kan eenzijdige fysieke ontwikkeling voorkomen worden. Hierdoor wordt je als mens in het algemeen fitter.

 • Cardiovascular and respitoray endurance
  Het vermogen van je lichaamssystemen om zuurstof te verzamelen, te verwerken en af te leveren.
 • Stamina
  Het vermogen van je lichaam om energie te verwerken, op te slaan en te gebruiken.
 • Strength
  Het vermogen van een spier of combinatie van spieren om kracht te leveren.
 • Flexibility
  Het vermogen om het bewegingsbereik in een bepaalde gewricht te maximaliseren.
 • Speed
  Het vermogen om de tijds cyclus van een herhaalde beweging te minimaliseren.
 • Coordination
  Het vermogen om een aantal verschillende bewegingspatronen te combineren tot een enkelvoudige duidelijke beweging.
 • Agility
  Het vermogen om de overgangstijd te minimaliseren van het ene bewegingspatroon naar een andere.
 • Balance
  Het vermogen om de plaatsing van het lichaamszwaartepunt te controleren in relatie tot het draagvlak.
 • Accuracy
  Het vermogen om bewegingen te controleren in een bepaalde richting of op een bepaalde intensiteit.

Er wordt vaak gezegd “ik kom wel terug als ik conditie heb”. Maak je geen zorgen, die conditie bouw je met CrossFit juist heel snel op. “Ik ben bang dat ik van krachttraining als vrouw van die grote schouders krijg”. No worries, van CrossFit zul je dat zeker niet krijgen. “CrossFit is veel te zwaar en te blessure gevoelig”. Wij zorgen voor een goede begeleiding en CrossFit is voor iedereen te doen. “CrossFit is een cult”. Met CrossFit krijg je een tweede familie erbij , vrienden voor het leven. Totaal verschillende mensen die allemaal dezelfde passie hebben, namelijk CrossFit. Deze mede CrossFitters zullen er voor zorgen dat jij elke WOD 100% zal geven.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een gratis proefles , ervaar zelf wat CrossFit is en wat het kan betekenen voor jou!

Volg ons op:

Wil je weten wat CrossFit voor jou kan betekenen? Doe dan mee met een GRATIS workout of the day!

CrossFit Waddinxveen

Staringlaan 5
2741 GC Waddinxveen

06 2414 1525

info@crossfitwaddinxveen0182.nl

www.crossfitwaddinxveen0182.nl

Algemene Voorwaarden

Copyright ©
CrossFit Waddinxveen 0182
All rights reserved.