VRAAG EN ANTWOORD

WAT KAN IK VERWACHTEN BIJ MIJN EERSTE CROSSFIT WORKOUT?

Jouw eerste workout zal een leuke en uitdagende ervaring zijn. Kom wat eerder zodat je kennis kan maken met jouw mede-CrossFitters, de coaches en onze box. Onze box is niet een typische sportschool. Dit heeft te maken met de manier waarop wij trainen. We gebruiken bijvoorbeeld kettlebells, pull-up bars en Olympische gewichthefstangen. Maak je geen zorgen, onze coaches begeleiden je bij alle oefeningen tijdens de workout.

Alle oefeningen zijn te schalen naar jouw niveau. Geef van tevoren aan als je last heb van een blessure of beperking. Veiligheid staat bij ons voorop, dus voordat je "zware" gewichten kunt gaan gebruiken wordt zeker gesteld dat de technieken goed kunnen worden uitgevoerd. Verwacht niet dat je de eerste keer alle oefeningen perfect kunt uitvoeren. Geen enkel probleem, tijdens de lessen worden de ‘basics’ vaak herhaald.  Verder zullen onze trainers altijd controleren of de oefeningen correct worden uitgevoerd.

Je zult uitgedaagd worden afhankelijk van jouw huidige staat van ‘fitness’. Iedere les begint met een warming-up, gevold door wat skill of kracht training en instructies over hoe bepaalde bewegingen moeten worden uitgevoerd. Vervolgens is het tijd voor de WOD (workout of the day). De klok gaat lopen en de workout begint, waarbij we elkaar ondersteunen en pushen om het beste uit onszelf te halen!

WAAROM IS CROSSFIT DUURDER DAN EEN FITNESSABONNEMENT?

De prijzen van CrossFit liggen boven de prijs van een gemiddelde sportschool. Bij een reguliere sportschool betaal je om te trainen, bij CrossFit betaal je om getraind te worden. Bij een sportschool betaal je om de apparaten te mogen gebruiken, bij CrossFit Waddinxveen maken de trainers iedere dag een uitdagende workout. Bij CrossFit Waddinxveen ben je geen nummer, maar ben je deel van een hechte community die elkaar motiveert. De Trainers van CrossFit Waddinxveen zijn minimaal CrossFit level 1 gecertificeerd en zorgen ervoor dat jij je persoonlijke doelen haalt!

HEBBEN JULLIE EEN KINDEROPVANG?

CrossFit Waddinxveen 0182 heeft een aparte kinderopvangruimte. Op maandagochtend en woensdagochtend is een oppasdame aanwezig om op uw kinderen te letten. Voor deze opvang vragen we een kleine bijdrage.

MOET IK IN GOEDE CONDITIE ZIJN OM MEE TE KUNNEN DOEN?

Nee. Dit is een veelgestelde vraag die waarschijnlijk voortkomt uit video’s die mensen zien van professionele CrossFit atleten. CrossFit is voor iedereen. Dat betekent dat je vandaag nog mee kunt doen, ongeacht leeftijd of conditieniveau. Onze leden bestaan uit topsporters, werkende mensen, huisvrouwen, gepensioneerden, studenten en mensen die nog nooit iets aan sport hadden gedaan voordat ze met CrossFit kennis hadden gemaakt. Iedereen doet mee aan dezelfde workout, maar wel binnen zijn of haar eigen vermogen. Oefeningen kunnen worden aangepast naar lichtere gewichten, geen gewichten of minder herhalingen. Blijf meedoen en wij beloven je dat je in de beste vorm van je leven komt!

HEB IK ERVARING NODIG OM MEE TE KUNNEN DOEN?

Nee. CrossFit is gebaseerd op zogenaamde ‘Functionele bewegingen’. Dit zijn bewegingen die je in het dagelijks leven al maakt, zoals de squat, dingen optillen, duwen en trekken. Alle oefeningen worden geschaald op het niveau van de deelnemer zodat iedereen aan onze workouts kan meedoen.

IS HET NODIG OM OP TE WARMEN EN TE REKKEN VOOR EEN WORKOUT?

We beginnen altijd met een warming-up voordat de WOD begint. Uiteraard ben je van harte welkom om voordat de les begint te werken aan mobiliteit, een specifieke warming-up voor jezelf te doen of gewoon om even te socializen.

IK WIL AFVALLEN, KUNNEN JULLIE MIJ HELPEN?

De meeste mensen denken dat afvallen begint bij veel sporten. Het meest belangrijke is echter verantwoord eten. Gelukkig is het CrossFit programma alles omvattend om je in een goede gezondheid te brengen. Onze coaches geven je graag advies over hoe de juiste keuzes kunt maken voor een gezond dieet. Dit geldt uiteraard niet alleen voor mensen die willen afvallen maar ook voor mensen die meer spiermassa willen aanmaken.

Regelmatig wordt er ook een bijeenkomst of cursus georganiseerd over voeding in combinatie met training.

Volg ons op:

Wil je weten wat CrossFit voor jou kan betekenen? Doe dan mee met een GRATIS workout of the day!

CrossFit Waddinxveen

Staringlaan 5
2741 GC Waddinxveen

06 2414 1525

info@crossfitwaddinxveen0182.nl

www.crossfitwaddinxveen0182.nl

Algemene Voorwaarden

Copyright ©
CrossFit Waddinxveen 0182
All rights reserved.